Klassewerk

slide-klassewerk-01

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! Pipi Langkous

De meest essentiële (beeld)taalregels en toepassingen kun je leren, alleen angst voor het maken van fouten houdt je tegen. Maar niet Pippi, want die draait het gewoon om. Ik heb het nog nooit gedaan, dus het zal wel lukken. Met die houding gaan we met de cultuureducatie programma’s van Klassewerk aan de slag. Klassewerk kan Schoolbreed worden ingezet, vanaf groep 2 tot en met groep 8 van het primair-onderwijs.

TaalTol legt met haar cultuureducatie programma’s in Klassewerk, de nadruk op de speelse benadering van geschreven en gesproken Taal waarbij telkens de verbinding wordt gezocht met actieve oriëntatie op Kunst, vanuit de belevingswereld van het kind. Leerlingen doen actief aan (beeld)taalontwikkeling en maken kunst, individueel of in samenwerking.

Klassewerk en Kwaliteit

Naast de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie en Nederlands, sluiten de Klassewerk programma’s aan op de kerndoelen oriëntatie op jezelf en de wereld: Ruimte nr. 47 en Tijd nr. 51 en 52. Een programma kan daarmee eenvoudig worden getoetst en opgenomen in het kerncurriculum van de school.

Klassewerk en Ons aanbod

Taal en Kunst zijn continu in beweging, net als de programma’s in Ons aanbod. Op deze manier blijft Ons aanbod fris en actueel.

Ja! Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief.